Pau Brunet, en Herrera en COPEPau Brunet i la seva definició sobre què és ser autista: “No és tenir”

 
El youtuber 11 anys conegut com a @Paupautista ens parla de com visibilitzar l’autisme d’alt funcionament per ajudar a conscienciar i normalitzar-lo a la societat.
 

Publicat el 18 nov 2024, 11:47 – Actualitzat 18 nov 2024, 11:5

 

Pau Brunet, de 11 anys, ha demostrat ser molt més que un nen amb autisme, la condició que el van detectar amb 6 anys. Des de les instal·lacions de Màgia BCN, Pau ha tornat a Herrera a COPE per conversar amb Alberto Herrera sobre la seva vida, els seus reptes, els seus èxits i el seu llibre publicat “Soy la pera”

Pau, acompanyat del seu pare Fèlix, ha explicat com l’autisme ha estat part de la seva identitat des de la infància. Lluny de veure’l com una limitació, Pau l’ha abraçat com una condició que li aporta avantatges, com una sensibilitat sensorial més gran i una perspectiva única del món. “Ser autista no és tenir alguna cosa, sinó ser alguna cosa”, ha relatat Pau amb franquesa, i ha deixat clar que l’autisme és una part fonamental de qui és.

 


Un dels moments més commovedors de l’entrevista ha estat quan Pau va compartir les seves experiències a l’escola. Ha narrat com, malgrat els desafiaments, ha aconseguit forjar amistats i comunicar-se amb els seus companys, fins i tot creant una faula per explicar-los la seva condició. “Els vaig fer una faula per explicar-los de què era l’autisme”, ha explicat Pau, demostrant la capacitat d’empatia i el desig de ser comprès pels seus companys.

A més, Pau ha revelat que la seva germana també és autista, cosa que ha enriquit la dinàmica familiar. “Ella té autisme selectiu, una mena de vergonya que el fa no parlar amb tothom. Primer has de conèixer-la, caure bé”


Pau Brunet y su padre Félix, junto a Alberto Herrera

 

COPE.es

Pau Brunet i el seu pare Félix, amb Alberto Herrera

Un dels episodis més impactants que ha compartit Pau amb Alberto Herrera ha estat una crisi d’estrès que Pau va patir a l’escola, en què es va arribar a autolesionar. “Ens en vam anar a buscar i quan li vaig preguntar què va passar em va explicar que havia vingut una veterinària sense que ell ho sabés. Li van canviar l?hàbitat, no li havien donat auriculars i no el van deixar participar. Es va enfadar i va patir aquestes crisis”.

Pau també ha explicat el que feia als esbarjos. “Bàsicament és que jo em quedava donant voltes durant una hora i una mica més o menys. Per què? Em quedava fent voltes. Es diu estereotípies. Sempre que podia m’ocultava”, ha explicat Pau sobre les seves reaccions en moments d’estrès.

Félix, el pare de Pau, també ha participat a l’entrevista, brindant una mirada sincera sobre els alts i baixos de criar dos fills autistes. “Nosaltres el que intentem és no arribar a aquest extrem. Encara que sabem que cada tarda… són difícils”, va explicar Félix sobre com manegen les crisis de Pau.

Quan se li va preguntar sobre els comentaris negatius que ha rebut per internet, Pau ha respost amb maduresa i explicant com s’autopregunta: “Tu segueixes tenint el mateix valor, Pau, oi?”. Una lliçó dautoestima i resiliència.

A més, Pau ha compartit la seva passió per la màgia, revelant que sovint fa “spoilers” dels trucs del seu pare, que és mag. “Té molts trucs que encara no entenc ni com els fa”, ha comentat Pau.

A l’acomiadar-se, Pau i el seu pare han expressat el desig de seguir inspirant els altres. “Et fa un gustet sentir-te bé després de fer un vídeo que tingui visites i poder intentar ajudar la gent d’alguna manera”, ha finalitzat Pau.